Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

KEVÄTTÄÄ

Väkisinkin aurinkoisilla keleillä alkaa kevättämään ja olihan tuo jo lehdessäkin virallisesti ilmoitettu että kevät on tullut! Siltä se ei parina räntäsadepäivänä tuntunut, mutta kyllähän vanha sanonta uudesta lumesta ja entisen surmasta taitaa paikkansa pitää. Koko kevät tulee olemaan työssäni matkustamista pohjoisen ja Etelä-Suomen  välillä, tietää siis ajelua ja lentämistä viikottain... ei pääse tylsäksi käymään elämä ainakaan tällä saralla. Onneksi olen ihminen joka tästä tykkää, en oikein osaisi kuvitella itseäni viikoiksi istumaan toimistoon. Toki välillä väsyttääkin, niinpä olikin ihana vetää perjantaina kotiin palatessa Pepiltä saadut ihanat villasukat jalkaan ja olla vaan. Kiitos Pepi jälleen ihanista sukista!!!


Perjantaina käväisin kotimatkalla Vaalassa Antiikki kirpparilla sekä Pänikässä ja Piirongissa. Mitään ihmeellisempiä en ostanut, vain ystävälleni pari pientä juttua ja itselleni saippuan ja kortteja.

Aurinko sai minut lähtemään eilen liikkeelle ja jo tavaksi tullut käynti ihanan Irkan luona Tarinat-kaupassa tuli taas tehtyä. Mukaan tarttui pari ihanaa Arabian astiaa ja yksi todella vanha tinavati. Terriiniin asettelin helmililjan ja meriheinää, pääsiäiseksi lisään muutaman koristemunan asetelmaan ja se on siinä. Tämä aidon näköinen kukka on onneksi kestävää laatua, oikeat kun tahtovat kestää niin harmittavan lyhyen ajan.
 Toinen Arabialainen oli tämä pieni kulho joka on väreiltään aivan samanlainen kuin soppakulhokin...Rakastan vanhoja astioita missä ajanhammas saa näkyä, myös näiden vanhempien astioiden hiukan kellertävän valkoinen sävy kiehtoo minua enemmän kuin aivan valkoiset uudemmat versiot. Nämä on taas niitä makuasioita, mutta minua ei pienet ruhjeet astioissa haittaa yhtään jos ne silmää miellyttävät kauneudellaan ja ovat aidosti vanhoja. Uusissa taas olen aivan armoton pientenkin vikojen suhteen, jos jostain puuttuu pienikin pala lähtee se oitis roskikseen. Hassua mutta näin se vaan on, vanhoille astioille olen paljon armollisempi ; )
Vanha tinavati taas on kaunis juurikin sen vuoksi että se on niin lommoinen ja elämää nähnyt, joskus se on joku tässäkin ruokaa tarjoillut. Suunnittelin tekeväni tähän jonkin kivan pääsiäisasetelman, mutta astia päätyikin lasikuvun alle ja luulen että en raaski sitä sieltä pois ottaa.Lasikupujen alustat vaihtuivat sitten toinen toiseen ja toinen taas toiseen, ihmeellisen suuri vaikutus silläkin näyttää olevan kokonaisuuteen. Nostinkin pitkään kaapissa olleen asetelman ruokapöytää koristamaan, nyt sekin näyttää mukavammalle sopivammalla alustallaan...Samoin vierashuoneessa olevan "riekonpesä" on huomattvasti särmikkäämpi mustan alustan päällä kuin vaalean...


Myös tänne huoneeseen kaivelin esiin kestoliljan koristamaan pöytää näin virallisen kevään kunniaksi...Ulkona paistaa aurinko taas niin komeasti, että taitaa olla aika suuntautua ulkosalle. Ihanaa sunnuntaita kaikille jotka malttavat siellä ruudun toisella puolella aikaansa viettää!! ; )

4 kommenttia:

 1. 😘😘
  Kyl määkin ( kuten on tullut sanottua) täällä aina lueskelen, vaikka hiljaa olenkin.
  Hauska on ollut katsoa uudiksi tuo teidän remppa näin koosteena, pikkuhiljaa kun on tapahtunut niin ei oikein muistanutkaan kuinka paljon ootte tehnyt hommia siellä. Yläkerrankin olin jo vallan unohtanut!
  Kivaa, aurinkoista sunnuntaita sinnekin, minä kans ulos just lähdössä 👋🌞🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ihme että ulkopuoliset unohtaa mitä remontteja ollaan tehty, kun saa itsekin oikein muistella mitä ollaan todellakin tehty. Tämä kooste on ollut hauska tehdä, luulen että palaan näihin postauksiin vielä monet kerrat.
   Aurinkoista sunnuntaita, tultiin juuri ulkoa ja taas villasukat jalkaan : )

   Poista
 2. Ihania vanhoja astioita, etenkin tuo tinavati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin aivan upea! Ihanaa että joku muukin näkee siinä kauneutta ;)

   Poista