Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!maanantai 9. syyskuuta 2019

LUFFARSLÖJDIÄ

Tiedättekö mikä on luffarslöjdiä?? En tiennyt minäkään ennen kuin eräs henkilö tämän kertoi facen puolella minulle. Nyt jaan tämän tiedon täällä, siitä saamme kiittää Siniä.Luffarslöjdiä, eli rautalankatyö. Rannikolla kulki ennen talosta taloon luffarslöjdiä taitava henkilö, joka teki rautalangasta pannunaluset, koukut, leivänpistimet, korit ym.
Kiva oppia jälleen uutta, enpä ollut tätä sanaa ennen kuullut.


Tämä hauska vanha häkkyrä on löytö Kokkolasta Antik Helenistä, jossa poikkesimme äitini kanssa perjantaina torpalle mennessä. Tämä viikonloppu olikin erittäin mukava kun sain äitini seuraksi ja hänkin ennätti vielä käydä Vallgårdissa ennen mökkeilykauden päättymistä. Kivaa rupattelua, saunomista, hiukan tutustumista ympäristöön ja tietenkin hyvää ruokaa sekä herkuttelua.


Sain äidiltäni tuliaisiksi kauniin 40-50 luvun kulhon, joka on peruja mummolastani.


 Omenapuutarha näyttää rehevältä ja kauniilta, mutta tuottaa samalla tuskaa antoisalla sadollaan. Joten viikonloppuun sisältyi myös hiukan syyshommia...


....keräsimme omenoita joita vain tuntuu riittävän loputtomiin, näen kohta painajaisia eto hedelmistä. Meillä ei syödä omenahilloa eikä juoda omenamehua, saatte olla aivan varmoja 😆
Maisemat alkavat pikkuhiljaa muuttumaan syksyisemmiksi, mutta tunnelmalliset yöt ovat ihania ja aivan omaa luokkaansa maalla missä on todella pimeää sen jälkeen kun katuvalot sammuvat 22.30.


Viikonloppuna oli viileää ja sitten taas lämmintä, välillä kunnon sadetta. Tunnelma tuvassa vaihteli valoisuuden mukaan, onneksi välillä saimme nauttia myös ihanasta auringostakin. Mutta harmittavasti ne parhaimmat säät alkoivat vasta sunnuntaina kun piti jo lähteä takaisin kotiin. Näitä tunnelmia räpsin sitten taas talteen, jotta saan taas kotona fiilistellä kuvia katsellen.Nämä ihanat viikonloput antavat paljon virtaa viikkoon. Vielä nautitaan kun pystytään, kunnes taas laitamme rakkaan torpan talviunille. Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti