Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







perjantai 20. marraskuuta 2020

REMPPATIREI

Vielä muisteloita tämän vuoden kesältä, nythän kuvia onkin erittäin kiva katsella kun ulkona sataa räntää ja tuulee. Kesään mahtui monenlaista remonttia, niin kuin nyt arvaatte vanhassa vanhassa talossa. Mutta keskityn nyt lähinnä näihin näkyvimpiin ja ehkä mukavimpiinkin asioihin, sillä aikamoisia muutoksia tapahtui huoneiden ulkonäön suhteen. Edellisenä kesänähän sain tapetoitua jo keittiön ja portaikon sekä maalattua porstuan ym. Tänä kesänä tapettia tuli välihuoneeseen jota salongiksi nimitämme, tupaan sekä vintin yhteen huoneeseen.

Laitan nyt vain kesän aikana otettuja kuvia jo tapetoiduita huoneista, viime kesän postauksistahan näkee millaista on ennen ollut. Keittiö muuttui heti keväällä sen verran, että maalasin alaosan valkeasta ruskeaksi. Sama sävy kuin toisellakin puolella keittiötä yläosa.



Tässä kuvassa taustalla näkyy vielä tuvan entinen tapetti. Tästä huoneesta otimme huonot pinkopahvit pois kolmelta seinältä ja käsittelin puhdistuksen jälkeen hirret Uulan Ilonalla, koska hirret olivat todella kirjavat. Osa oli harmaata hirttä, osa pikimustaa ja loput kaikkea siltä väliltä. Jouduimme laittamaan myös muutaman paikan koloihin. Mutta hyvä siitä tuli kun väri yhtenäistyi, tykkään tästä huoneesta aivan hirvittävän paljon! Yhteen seinään säästettiin kaikki entinen uuden tapetin alle, sieltä tulevan aikakauden ihmiset löytävät 17 kerrosta tapettia, vanhimmat aivan 1800-luvun alusta.










Ja välillä tallaista verhoa...


...seuraavaksi tällaiset ja varmaan jo arvaatte, tänä päivänä ne on jotkut muut.








Ja kuka minut tuntee, niin tietää että tavarat ja huonekalut saattavat vaihtaa välillä paikkaa. Kuvissa saattaa olla taulut eri paikoissa ja näissä kuvissa vihreä sohva tuvasta on siirtynyt välillä keittiöön ja tänä päivänä se onkin jo sitten saunan pukuhuoneessa 😂




Tämäkin hylly on jo väistynyt paremman tieltä. Olin suunnitellut laittavani tähän vanhan juustohyllykköni, mutta se oli aivan liian suuri. Sattumalta tämä tuli puheeksi erään ystäväni kanssa ja hän taas haaveili suuremmasta hyllystä omansa tilalle. Siinä täyttyi molempien toiveet kun vaihdoimme hyllyt keskenään ja nyt se ei voisi olla yhtään parempi kooltaan.



Uusi hyllykkö














Ja välin niitä sisustusmokia ja virhearviointeja 😂

Kun olin tapetoinut välihuoneen vihreällä tapetilla, en ollut ollenkaan tyytyväinen sävyyn. Se vaan oli kertakaikkiaan mielestäni väärä ja niinpä tein pienen liimamaali kokeilun. Kävin hakemassa Lundagårdista tarvikkeet ja valmistin itse maalin, oli muuten yllättävän helppoa! Siitähän se riemu vasta ratkesi, nyt vasta väri olikin väärä vaikka kuvissa se näyttääkin vallan hyvälle... jopa niin että melkein kaduttaa 😆 Mutta niin kävi, että seuraavana päivänä pesin maalin pois ja tapetti näyttikin kokeilun jälkeen oikein hyvältä!! Mallailin sitä ennen kaapeista löytynyttä vaaleaa tapettia, nätti mutta ei nyt.






Seuraavaksi alkoi tuvan tapetointi. Joskus kannattaa vanhentua, sain tapetit syntymäpäivälahjaksi. Kyllä muuttui ilme tuvassa kun saatiin vähän tunnelmaa. Joku saattaa olla eri mieltä, mutta minä halusin vähän tummemmat perinteiset tapetit ja näiden myötä välihuoneen seinän väri alkoi näyttämään entistä paremmalle, samoin tuvan vihreä lattia joka yllättäen on aikalailla samaa sävyä kuin vihreä tapetti. Taas opin tai ennemminkin muistin, älä koskaan arvostele keskeneräistä!!

















Se mikä minulle on tärkeää, on värien jatkumo ja niiden sointuminen toisiinsa kun katsot huoneesta toiseen. Vaikka täälläkin on monenlaisia värejä, mikään niistä ei hyppää silmille. Murretut sävyt ovat siitä mukavia ja niitä on helppo yhdistellä. Nämä on taas niitä makuasioita, mutta tämä on minulle mieluista värimaailmaa. 































Nyt tuli taas kerralla kunnon pompsi kuvia, jätän vielä yläkerran ja saunan seuraavaan kertaan. Sen jälkeen olenkin päässyt pikakelauksella tähän ajankohtaan ja hiukan lyhyempiin postauksiin.





Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa!

2 kommenttia:

  1. Todella kaunista! Tykkään myös, että värit saa näkyä ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Värit ovat ihania, vaikka meillä ne ovat aina hyvin hillittyjä. Valkoista kotia en osaa meille kuitenkaan kuvitella.

      Poista