Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







sunnuntai 16. joulukuuta 2012

3. ADVENTTI

Näin se aika mennä huristaa ja kolmas adventti sunnuntai menossa, kiire tässä tulee vielä.


Tältä näyttää meidän takapihalla 16.12.


Etupihan puolella on meidän ulkoilma ravintola pikkulinnuille ja oraville, samalla Arttu saa pientä viihdykettä ikkunatähystykseen.


Torstai päivä meni työreissulla Sotkamossa ja samalla tuli hoidettua muutama jouluostoskin, aika viimetinkaan on hankinnat taas tällä emännällä jääneet. Löysin myös itselle pienen lahjan Murusen takatiloissa olevasta joulukaupasta, jossa ihana rouva möi kaikenlaista kivaa uutta, vanhaa ja itsetehtyä. Tuikitarpeellinen kapistus joulupöytään!


Söimme samalla lounaaksi Murusen porokeiton, NAM... suosittelen jos siellä päin liikutte. Talon isäntä Kalle kyllä osaa palvella asiakkaansa ja ympäristö on mukavan kodikas ja viihtyisä.
Lauantaina päätin jatkaa hyvin alkanutta tonttuilua ja lähdin kaupungille jouluostoksille. Kamala ruuhka, hermostuttavaa, mutta kauppiaiden puolesta olen iloinen :)

Joululahjoja löytyi juu, mutta myös itselle sujahti pari juttua mukaan. Eihän näitä kupuja meillä tunnetusti ole koskaan liikaa ja näinpä Pumpulikukasta löytynyt pieni kupu piti vielä hankkia. Sopiva pienemmälle juustolle ja erilaisia alustoja ja lautasiahan löytyy omasta takaa.


Helena vielä sujautti ihanan glögipullon mukaan, kiitos! Tämä korkataan vasta lähempänä joulua.

Kolmannen adventin kunniaksi kaivelimme tänään lisää joulukoristeita esiin ullakolta ja joimme lasin toisenlaista glögiä ja parit pipari/aurajuusto herkut päälle.


Näillä koristellaan joulukuusi aattona.




Pieni kuusi siirtyi takkahuoneeseen alakertaan kellarin portailta ja sai koristeet ylleen.



Näin on meidän 3. adventti vietetty, kohta päästään syömään ihanaa lohipataa ja saunomaan. Mukavaa loppu iltaa ja adventtia kaikille ihanaisille!

ps. Ai niin, kävimmehän me pikaisesti yhdessä taloesittelyssäkin, olemme näitä aina välillä vähän vilkuilleet sillä silmällä. Mutta mitään suuria tunteita ei ole vielä oikein mikään talo herättänyt meissä, mutta onneksi mitään kiirettä ei tämän suhteen ole. Katsotaan sitten kun se oikea löytyy!

pss. Tässä teille muillekin lohipadan ohje, ohjeen olen saanut aikoinaan entiseltä puotipiialtani Pirjolta.

LOHIPATA

1. 1kg lohta (itse käytän kaupan valmiita lohikuutioita pakasteesta)
    1/2 tl suolaa (saa olla reilumminkin)
    1 tl sitruunapippuria
    1/2 tl valkopippuria

Laita lohikuutiot vuokaan ja mausteet päälle.

2. 200 gr pakaste porkkanoita (pikkuporkkanoita)
    400 gr pakaste parsaa
    50 gr voita
    2 rkl siirappia (itse tykkään laittaa vähän reilumminkin)
    1 1/2 rkl soijaa

Sulata voi pannulla ja sekoita siirappi sekä soija sekaan. Kuullota miedolla lämmöllä porkkanat ja parsat pannulla seoksessa niin kauan että neste imeytyy vihanneksiin.
Kaada seos lohikuutioiden päälle vuokaan. Lisää päälle aurajuustoa ja haluttaessa valkosipulia sekä 2 dl kuohukermaa.
Paista uunissa 200:ssa asteessa noin puolituntia.

Me tykkäämme syödä tämän riisin kanssa, mutta voihan sitä kokeilla muullakin lisukkeella.

Bon Appetit!


4 kommenttia:

  1. Oikein, oikein ihanaa 3. adventtia!

    Kuulostaa niin houkuttelevalta tuo sauna (tosin ilman lohipataa, mutta joskos Lindströmin pihvien kera), että taidan pistää päälle täälläkin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin teille, nautinnolista iltaa... huomenna taas arki koittaa.

      Poista
  2. Teillä on jo niin jouluista ja
    kyllä sinulla Johanna on paljon kaikkia ihania aarteita !
    Jos muutatte...onkin aika monta muuttolaatikkoa ;)

    Artusta, pienestä ( isosta) karvaisesta joulutontusta kuvia esille <3 ..kiitos...

    Lähetin sulle kuvan kultaisesta Onnista.

    Hyvää joulun odotusta teille,
    t.Onni ja mammansa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan me sitten joskus muutamme, on edessä todella paljon valintoja... puoletkaan huonekaluistamme ei varmasti mahdu pienmpään taloon eikä varmaan moni astiakaan ym :)
      Kiitos kuvasta, lähdenkin kurkkimaan postiani. Laitan Artusta kuvia myöhemmin.

      Poista