Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







tiistai 21. heinäkuuta 2015

JA SITTEN...

...ne Helsingin matkan muut mukavuudet. Mukavaa oli tietysti nähdä siskot, oma poika ja hänen kavereitaan sekä ihana siskoni poika touhukas Leo. Mukavaa oli myös kierrellä kaupungilla ja Götan Maailman oudot antiikitkin tuli käytyä katsomassa. Mutta myös yksi mukavuus oli käydä Hietalahden torilla kirpparipöytiä tutkimassa. Oulussa olisi ollut rompepäivät lauantaina, mutta ei harmittanut yhtään...luulen että ei huonommaksi jäänyt! Kävelimme myös juuri avatun kissakahvilan ohi ja pääsimme tällä kertaa ihastelemaan kisuja vain ikkunan takaa...



Siskoni kissa Salomo oli kyllä myös yksi ihanuuspakkaus ja pääsimmekin oikein hyvin tutuiksi...


Matkalla tulee tietenkin aina ostettua jotain ja vaatteiden lisäksi tein joitakin löytöjä myös kotiin.


 Koska olimme matkalla autolla, saatoin tehdä jopa tällaisen ostoksen : )






Muut löydöt olivat aivan pieniä hömpötyksiä...








Kaikki nämä löytyivät Hietalahden torilta, paitsi koukut ja pölyhuiskun ostin Rakennusapteekista...


...on muuten aika näppärä tällaisessa huushollissa missä hankalia ja pölyttyviä paikkoja on paljon. Kävimme myös Espoon Ikeassa josta ostin aivan perustarvikkeita, aluslakanaa yms. Nämä kukkaset olivat niin suloiset ja sopivat näihin vihreisiin pulloihin, joten mukaan vaan...


Huomen aamuna lähdemme sitten kohti Pietarsaarta. Pysähdys ensin Kokkolaan, haluan käydä ehdottomasti Antik Helenin uutta myymälää katsomassa ja ehkä jotain muutakin. Pietarsaaressa on meneillään Jaakon Päivät ja olemme varanneet aikaa sinne kahden yön verran. Onneksi näyttäisi siltä että säätkin ovat suotuisat tälle tapahtumalle, ainakin niinä päivinä kun me siellä olemme : ) 

Tästä matkasta tuleekin sitten seuraava postaus, joten heippa siihen saakka!

12 kommenttia:

  1. Hih, katselin itsekin tuota kaappia männä viikolla Hietsussa! Kissakahvilassa piipahdettiin pikaisesti. Ihania pakkauksia ja koti-ikävä valtasi välittömästi ☺

    PS. Onneksi oltiin junalla liikenteessä ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos oltaisiin oltu junalla, olisi kaappi jäänyt sinne...mutta onneksi...!
      Kahvila oli täynnä, joten ei viitsitty jäädä jonottelemaan, täytyy käydä seuraavalla kerralla sitten.
      Täällä jo jännätään mitä aarteita olet Tallinnasta tehnyt, alahan laittaa kuvia!!
      Me tästä lähdetään Pietarsaareen, hui...pelottaa jo valmiiksi ;)

      Poista
  2. Helsingissä on aina mukava käydä! Hienoja ostoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, paljon olisi vielä paikkoja käymättä. Aina loppuu aika ja raha kesken ;)

      Poista
  3. Voi että miten kivoja löytöjä olet taasen tehnyt, vallan ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä teki tiukkaa olla ottamatta paljon enemmänkin aarteita mukaan. No...Pietarsaaren reissulla sitten meni vähän överiksi!

      Poista
  4. Ihan mahtavia löytöjä, olisivat kelvanneet kaikki minullekin:) Tuollainen söpö pölyhuisku voisi innoittaa siivoiluun, ja kaappi on ihan superihana<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi, siksi ne mukaan lähtivätkin! Luulen että pölyhuisku on aika kätevä tällaisessa talossa ;)

      Poista
  5. Mielettömän upea kaappi!!! Kummistustaloista puheenollen, meidän kaksi naapuritaloa on juuri tuollaisia autioituneita, ränsistyneitä taloja. Ilkivallalta ovat kuitenkin säästyneet! Pihoilla kasvaa villiintyneenä ihania vanhoja perennoja, odotan milloin niitä löytyy tienvarren ojasta, pihalta en uskalla käydä kaivamassa, etten saa perikuntia niskaani :P !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaappi on ihana, elämää nähnyt komistus! Autiotalot ovat jänniä paikkoja, saavat monenlaisia ajatuksia mieleen...saatikka sitten kun kokonainen alue täynnä niitä. Olen joskus hakenut jotain kasvia autiotalon pihasta, kun ottaa vain pienen osan niin mitään vahinkoa ei tapahdu kenellekään. On toki hyvä kunnioittaa perikuntaakin ;)

      Poista