Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!maanantai 2. tammikuuta 2017

VUOSIKATSAUS

On ollut kiva lukea postauksia missä on muisteltu vuoden 2016 aikaansaannoksia ja tapahtumia. Siitä intoutuneena aloin katselemaan omaa vuottani taaksepäin ja totesin että paljon sitä on mahtunut meidänkin vuoteen asioita. Lähinnä tässä nyt tulee vain kotiin liittyvät remontit ja muut vääntämiset sisustuksen parissa, mutta aika monta eri paikkakuntaa ja reissua on myös kuulunut menneeseen vuoteen eikä loppua näy : )

TAMMIKUU...


...olimme saaneet yläkerran huoneet valmiiksi ja seuraava vaihe oli miettiä miten suljemme suuren kaarevan aukon vierashuoneen seinästä.

HELMIKUUSSA asia oli ratkaistu näin...
Parvi pääsi vihdoinkin hyötykäyttöön muutaman vuoden varastona olemisen jälkeen...


Matalan katon alle jäi hyvää säilytystilaa...


 ...seinä saatiin tehtyä MAALISKUUSSA.


 Saman kuun aikana innostuin maalaamaan pukuhuoneen seiniä... ...ja aloitimme tekemään eteiseen pienen väliseinän...HUHTIKUUSSA laitoin myyntiin olohuoneen tv-kaapin ja lasivitriinin, ne menivät Tori.fi sivujen kautta alle puolessa tunnissa......piti saada äkkiä tilalle "uudet"

TOUKOKUU on selkeästikin vireintä aikaa niin pihalla kuin sisälläkin...


 Maalasimme aidat, laavun eteen asennettiin liuskekivet ja kukat ilmestyivät hyvissä ajoin pihalle


Olohuone toukokuussa, kunnes sohva vaihtui...Ensimmäinen muutos sohvaprojektissa...


  ...perään tuli nojatuolitkin...


Keittiöön löytyi uudet tuolit...


Vanha ovi asennettiin väliseinäksi olohuoneen ja ruokailutilan välille. Toukokuun uusiin löytöihin kuului myös kuvassa oleva nojatuoli, joka matkasi myöhemmin yläkerran vierashuoneeseen...


KESÄKUUSSA olohuoneeseen ilmestyi ihastuttava ovaalin mallinen vanha pöytä...


HEINÄKUUSSA alkoi loma ja sohvakaluston verhoiluprojektille oli aikaa...


 Vielä hiukan mietinnässä lopullinen väri...


Asuntoautomme Teuvo-maanteidenkiitäjä valloitti meidät saapuessaan perheeseen, tästä alkoivat uudet seikkailut ja monet mukavat ikimuistoiset matkat...


Heinäkuussa ovaalipöytä sai lähteä uuden tilalta...


Monia ihania löytöjä tuli tehtyä reissujen aikana...


ELOKUUSSA sohvakalusto oli viimeistelty ja väri päätetty...Samassa kuussa vierailulla kävi toistamiseen kaksi jännittävää vierasta, tästä kuullaan myöhemmin... SYYSKUUSSA toteutin eteisenseinälle pitkäaikaisen haaveeni lehdillä tapetoidusta seinästä...


Samassa kuussa lähti talosta kaksi kaappia ja yksti tuli tilalle. Toinen lähteneistä oli yläpuolen kuvassa oleva senkki.


Suuri kuningasidea oli laittaa vanha penkki sohvapöydäksi olohuoneeseen. Olin niin ollakseni kun totesin että eipähän tarvinnut kerrankaan ostaa mitään kun ratkaisu oli valmiina kotona ; )


Aikalailla on vuoden aikana lähtenyt kalustetta kiertoon jos nyt muutamia tullut tilallekin. Olohuone on kokenut suurimman muutoksen, oikeastaan kaikki huonekalut ovat vaihtuneet edellisen vuoden aikana.

LOKAKUUSSA oli perinteisesti Antiikkimessut Oulussa, josta löysin kivan renginkaapin eteisen seinälle. Samalla kaivettiin vanha rautasänky varaston uumenista käyttöön...


Messuilta mukaan tuli myös ihastuttava talonpoikaispöytä joka on jo nyt uudessa kodissa arvoisellaan paikalla, virheosto jälleen vaikka niin ihana olikin.


MARRASKUUSSA aloitimme kylppäriremontin, kaikki alkoi ammeen maalauksesta...JOULUKSI saatiin valmiiksi, huipennus vuoden päätteeksi...


Laskin että kodistamme on lähtenyt vuoden 2016 aikana uusiin koteihin 15 eri huonekalua, tilalle tullut onneksi muutama vähemmän. Kivoja matkoja olen tehnyt työreissujen lisäksi kymmenkunta joista muutamia ikimuistoisia antiikkimatkoja en tule unohtamaan ja odotan innolla uusintoja ensi kesälle. Löytöjä ja aarteita on tullut haalittua kotiin pitkin vuotta, mutta onneksi olen myynyt varmasti vähintään tupla määrän pois entisiä. Kaiken kaikkiaan hyvä vuosi, lukuunottamatta ikävää sairautta lähiomaisella joka selvisi keväällä. Mutta nyt kaikki hyvin ja näin sen haluan uskoa jatkuvankin. Poika pääsi opiskelemaan, tytär valmistui koulusta ja sai töitä. Itselläni uusia haasteita tiedossa heti tällä viikolla työn parissa, joten kyllästymistä ei taida tulla aivan heti. Kissat voivat entiseen malliin, hauskuuttavat perhettä minkä ehtii.

Kiitos kuluvasta vuodesta rakkaat lukijat, toivottavasti pysytte täällä seuraavankin vuoden! Päivittäisten katsojamäärien perusteella seuraajat ovat tuplaantuneet jos ei jopa triplaantuneet, vaikka kommentoinnit ovatkin jääneet vähiin. Mutta se ei liene tärkeintä, myönnän olevani välillä itsekin laiska laittamaan kommenttia pikaisten selailujen lomassa. Tärkeintä minulle on tehdä blogia omaksi muistojenkirjaksi, vaikka tottakai on kiva samalla tehdä sitä myös toisten iloksi. Toivon kovasti että blogien ihana maailma säilyisi, ettei kaikki siirry pelkästään instagramin puolelle. Tykkään itse blogeista enemmän, näissä säilyy jonkinlainen sielu kirjoittajien maailmaan. Tiedän...makuasia, mutta itse en ole oikein oppinut käymään vierailuilla näissä muissa paikoissa. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka mieli muuttuu, mutta luulen että pysyn täällä yhä vuonna 2017. Hyvää alkavaa vuotta vielä kerran ystävät!

10 kommenttia:

 1. Melkoinen rymsteeraus ja mööbelivassi ja niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun alkaa katsomaan aikaa taaksepäin, on sitä tosiaankin tullut taas myllättyä : )

   Poista
 2. Kotisi on kyllä maulla sisustettu. Aivan ihana. Kiva, kun tässä vuosikatsauksessa on kuvia paljon, tykkään:)
  Kylppäri on upea. Maalasitteko vanhat kaakelit, vai laitoitte uudet tilalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne, tämä on meidän näköinen koti : )
   Maalasimme seinälaatat kaakelimaalilla, yläosaan tuli saneerauslaasti joka maalattiin Luja-maalillä. Lattioihin laitettiin uusi laatta vanhan päälle. Tällä pärjäillään joku aika eteenpäin ennen isompia remontteja.

   Poista
 3. Olipa kiva kooste - niin paljon ihanaa muutosta olette saaneet aikaiseksi:) Omiin silmiin pisti silmään ehkä suurimpana muutoksena tuo kylppäri! Ihailen rohkeuttasi tehdä muutoksia ja päätöksiä.
  Uuden vuoden halit sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylppäri on suuri muutos verrattuna entiseen, toki nyt kun muistelee mikä oli lähtötilanne talossa niin todella suuria on muutkin muutokset. Keittiö on kaikista suurin, ennen siinä oli ravintolan keittiö kaikkine vempaimineen. Yläkerta oli yhtä tilaa, nyt siellä on kolme huonetta jne. Kyllä välillä on vaikea tehdä päätöksiä, mutta kun on pakko jotain päättää niin sillä mennään. Olen kyllä niin ailahtelevainen sisustaja, että voisin varmaan kerran vuodessa muuttaa monta asiaa jos se minusta olisi vain kiinni : )

   Poista
 4. No on ollut teilläkin tosiaan tohinaa vuoden aikana 😊 Oma kooste jäi tekemättä nyt keuhkokuumeen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä vuoden aloitus, mutta onneksi parannettavissa. Saas nähdä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan, toivotaan että paljon hyviä asioita!

   Poista
 5. Kiva vuosikatsaus! Toivon minäkin, että normaalit blogit säilyisi. Vanhanaikainenko minä, ehkä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse myönnän olevani vanhanaikainen joissakin asioissa, mutta kukin tyylillään. Me sitten taidetaan ainakin taaplailla täällä blogien parissa jatkossakin, kiva!!

   Poista