Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







tiistai 11. kesäkuuta 2019

PORRASETEISEN REMPPAA

Kesätorpassamme Vallgårdissa on kaksi sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti on 1700-luvun osassa, sisälle mennään pienen verannan kautta. Toinen sisäänkäynti on rakennettu 1900-luvulla ja sieltä kautta pääsee vintille.


Toissaviikonloppuna sain rempattua nimenomaan tämän toisen sisäänkäynnin. Edellinen omistaja oli levyttänyt seinät, alaosassa ja katossa oli maalaamaton paneli.






Tästä oli helppo jatkaa, tai niin ainakin luulin. Maalaaminen ei kauan aikaa vienyt, mutta tapetointi olikin yllättävän hidasta puuhaa. Monta pientä nurkkaa ja vinoja seiniä, mutta valmista tuli kuitenkin sinä viikonloppuna. Optimistisena olin kuitenkin kuvitellut saavana molemmat sisäänkäynnit valmiiksi tuolloin, mutta kyllä pääsisäänkäynnin verannan maalaus jäi seuraavalle viikonlopulle.



Maalin väri on Toffee, sopivan keltainen sävyltään. Portaikon paneliin kokeilin ensin valkoista, mutta jokin siinä tökki ja väri vaihtui myös toffeeseen. En voi sanoa rakastavani tuota vino panelia ja siihen onkin pieni muutos suunnitteilla, mutta tällä mennään alkuun. Kattopanelista tuli kermanvalkoinen ja lattia sekä portaat saivat pitää vanhan kauniin patinoituneen ruskean sävyn. Sitä vanhaa kulumaa kun ei millään opilla saa tehtyä yhtä hienosti : )









Siinä se on, sisustusta vaille valmis. Keksin myös ratkaisun tilan sähköttömyyteen ja valaisuun, mutta palaamme siihen kun saadaan loputkin asiat paikoilleen.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Linnut on ihania ja tällä oli minulle yksi aivan erityinen syykin laittaa seinään 😊

      Poista