Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







torstai 27. kesäkuuta 2019

JUHANNUS TERVEISET

Olipa meillä tuuria säiden suhteen kun lähdettiin torpalle juhannuksen viettoon, kuinkas muutenkaan. Täällä kotipuolessa oli ollut kylmää ja todellakin myrskyä, kun me taas saatiin nauttia ihan hyvistä säistä pientä hetken vesisadetta ja lauantain tuulta lukuunottamatta.
Meidän juhannus meni ihan kaksistaan rauhallisissa merkeissä, saunottiin, tehtiin pieniä puuhasteluja mikä oli taas hiukan eteenpäin mökkiprojektissamme ja grillattiin ihan perinteisellä hiiligrillillä minkä sain vihdoinkin aikaiseksi hankkia. Ai mikä ihana tuoksu joka kyllä taitaa tulla mitä ilmeisimmin sytytysnesteestä, mutta tulipahan niin lapsuus mieleen ja isän grilliherkut! 😀





Suoritimme juhannuksen ratoksi myös pienen sohva operaation, purimme ja kasasimme. Tätähän meillä on tullut harrastettua ennenkin, joten tuttua puuhaa ja kaikki kiitos mieheni rautaiselle kärsivällisyydelle! Ullakon portaat ovat niin kapeat ja jyrkät että kalusteiden hankkiminen on suunniteltava todella tarkkaan. Jos tyytyisin Ikean koottaviin kalusteisiin niin tätä ongelmaahan ei olisi, mutta kyllähän te minut tunnette... ei ole koottavia nämä meidän kalusteet, lukuunottamatta paria rautasänkyä.





Siellä se nyt on vintillä ja koskaan ei kuulema sieltä alas enään tule : ) Sen pienen sadehetken vallitessa ennätin aikanikuluksi vähän suunnitella tuvan värimaailmaakin, joka on päässyt muuttumaan hiukan vihreävoittoiseksi. Toki vanha vaaleansinisillä ruusuilla oleva tähän sopii, mutta hiukan lämpöä mukaan haluaisin. Yksi vaihtoehto olisi maali, mutta ajattelin jos hiukan oikaisisi ja tapetoisi seinät tällaisella roosaan vivahtavalla roiskekuvio tapetilla. Tuolla oikaisulla tarkoitin nimenomaan tuota roiskeitten tekemistä, muutenhan maalaus olisi yksinkertaisempi vaihtoehto. Mitä sanotte, sävy on livenä aika kiva vihreän kanssa ja näyttääpä tuo prikulleen sama sävy löytyvän perinnevärikartastakin.


Kävimme ensimmäistä kertaa tutustumassa myös hiukan lähiympäristöömme ja ihaniin pieniin kyliin mitä Pohjanmaalla piisaa. Oli niin surullista nähdä miten paljon tuolla alueella on autioituneita kauniita vanhojataloja, voi kun pystyisi pelastamaan nistä ainakin osan.






Lähellä olisi kesälavakin kauniilla paikalla, jospa vaikka tännekin joskus innostuttaisiin lähtemään. Täällä sijaitsee myös upea hiekkaranta Storsand, retkeilypaikkoja kyllä piisaa kun vain ehtisi kaikkeen.





Mökkikylältämme löytyy myös upea kivikirkko jonka rakennus on aloitettu 1777, mutta käyttöön vihitty vasta 1792.





Se miksi täältä 250:n kilometrin päästä kesäpaikan halusin on juurikin tämä ihana historia mitä ei meidän kotiympyröistä löydy läheskään niin paljon. Meidänkin torpan tarina alkaa 1700-luvulta ja sieltä löytyy mielenkiintoisia tapahtumia. Mutta näitä haluan joskus selvittää lisää ja sitten siitä saadaan pitkäromaani aikaiseksi tännekin.

Huomenna vielä yksi työpäivä ja loma alkaa, ihana vapaus ja hiukan antiikkimessuja Fiskarsin suunnalla taas tiedossa. Aurinkoista loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti