Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







tiistai 2. heinäkuuta 2019

ÄIDIN JA TYTTÄREN LAATUAIKAA

Loma alkoi ja painelimme tyttären kanssa kaksistaan torpalle viettämään laatuaikaa, höpötystä ja naurua, herkkuja ja saunomista sekä pieni retki Uusikaarlepyyssä ja Zacharias Topeliuksen lapsuudenkodissa. Harjoiteltiinpa illalla jopa flossausta, arvatkaa vaan saatiinko hyvät naurut aikaiseksi 😂
















 Tässä huoneessa Zacharias ja hänen siskonsa ovat syntyneet






Yläkertaan menevän portaikon vaaleanpunaiset hirret




Zachariaksen omahuone








 Seuraavat kuvat ovat tästä punaisesta rekennuksesta samasta pihapiiristä.











 Puutarhasta löytyi myös ihastuttava huvimaja missä on vietetty mm. nimipäiviä





 Pihavarastosta löytyi monenlaista kulkupeliä




 Olipa kiva käynti ja tämän jälkeen kipusimme korkeuksiin lettukahveille...




Lauantai yönä ihastelimme upeaa auringonlaskua ja nautimme hiukan tyttömäistä mansikkakuoharia


 Ennätinpä hiukan auringonoton lomassa maalaillakin...


 ...pöytä Rovaniemen kirpparilta. Halusin kokeilla hiukan metkaa väriä...


 ...olisi ollut kyllä aika namu, mutta päädyin silti tylsään harmaaseen. Sopii ehdottomasti paremmin tähän tilaan näin.


Ja kuten sen jo tiedätte, olen välillä hiukan päättämätön ja niin kävi jälleen. Porraseteisen lintutapetti yllätti hiukan levottomuudellaan joka johtuu pienestä ja monikulmaisesta tilasta ja niinpä vielä panelien monivärisyys sai pääni sekoamaan. Sutaisin listojen ruskean sävyn paneleihinkin ja kylläpä linnut asettuivat huomattavasti paremmin paikoilleen. Toki tämä väri oli ollut jo aiemminkin vaihtoehtona, mutta tulipahan kokeiltua muuta ensin 😀



 Tässä vielä ennen kuva...


Sunnuntai-ilta oli hämärä ja pääsin testaamaan miten paristoilla toimiva lamppu käytännössä sitten toimii.


Ja toimihan se!

Tänään tultiin kotiin takaisin ja aamulla sitten lähdemme miehen kanssa ajelemaan asuntoautolla kohti Fiskarsia. Tytär ja hänen poikaystävänsä tulevat hoitamaan kissoja, joten hyvillä mielin päästään tekemään matkaa. Tiedossa siis antiikkitapahtumia ja ehkäpä mukavia löytöjäkin, mutta ennenkaikkea kiva matka hyvässä seurassa!

4 kommenttia: