Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!keskiviikko 27. joulukuuta 2017

MEIDÄN JOULU

Tänä vuonna vietimme joulua Kajaanissa isommalla joukolla, vain yksi puuttui... haikeudelta ei voinut välttyä kun oma rakas isä on pois joukostamme. Uskon kuitenkin että siellä hän kurkisteli touhujamme pilven raeunalta ja oli onnellinen siitä että me kaikki suuresta surusta huolimatta olemme selvinneet ja elämä jatkuu. Kuluneeseen vuoteen on sisältynyt surua, mutta samalla myös ihania asioita. Joukkomme on kasvanut yhden pienen touhukkaan pikkumiehen verran ja heti vuoden alkuun pieni prinsessa antaa uutta iloa äitini elämään. Onneksi siskoni pitävät siitä huolen, että mummolla riittää iloa ja touhua kaiken tämän suuren ikävän rinnalla.Kotona tämän joulun kukat olivat valkoisia ja koristeita vain niukasti, kynttilöitä on polteltu sitäkin enemmän. Jotenkin kaikki on mennyt hyvin rauhallisissa merkeissä, vaikka monelaista puuhaa riittikin joulunalus aikaan.


Tämän joulun joulukuusen virkaa hoiti vaatimaton kuusenkarahka suuressa pullossa...Se riitti hyvin tällä kertaa, muuta en kaivannut. Tämän lisäksi pihalle löytyi Jyskin superhyper alesta kaunis valopuu, antaa kivasti valoa pimeälle terassille.


Jouluaattona ajelimme Kajaaniin ihanan talvisissa maisemissa, onneksi myräkkä oli jo ohi ja tiet aurattu. Kyllä täällä päin on niin ihanaa kun jouluna on lunta ja kauniit maisemat.


Illalla meillä kävi aivan ihka oikea joulupukki muoreineen ja ilmeisesti olemme kaikki olleet lahjojen määrästä päätellen ihan mahdottoman kilttejä. Herkkuja on mätetty siihen malliin, että uuden vuoden aattoyönä on taas kerran luvattava arjen aloittaminen laihiksen merkeissä!!!
Vielä muutama päivä tätä vuotta jäljellä, lomailua ja vielä viime hetki syödä joulusuklaat pois. Tähän viikkoon kuuluu muuttotouhua ja sisustamista, siitä lisää myöhemmin... olen aivan innoissani! Mukavaa loppu vuotta kaikille, kohta onkin aika pohtia mitä kulunut vuosi on pitänyt sisällään.

6 kommenttia:

 1. Onnea uuteen vuoteen. Etenkin joulu tuo mieleen ne ajat kun rakkaat olivat luonamme... elämä kulkee kulkuaan, ikävä ja suru himmenevät pikkuhiljaa vaikka eivät koskaan katoakaan. Kauniit joulukuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja etenkin kaikki ensimmäiset juhlapyhät ym. tuntuvat erityisen haikealle ja ikävä on kova. Vie aikaa ennen kuin koko asiaa oikein hyväksyy, mutta näinhän se elämänkulku menee emmekä voi sille mitään. Mutta onneksi elämällä on annettavana myös iloisia asioita, uudet pienet suvun jatkajat antavat iloa elämään!

   Poista
 2. Otan osaa suruusi.
  Onpa kaunis tuo valopuu <3 Ja kiva idea laittaa pulloon joulukuusi! Hyvää Uutta Vuotta! Mari/Sekasortoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari ja hyvää Uutta Vuotta sinulle myös!

   Poista
 3. Täällä on menty ihan samanlaisin koristuksin: kuusi, kynttilöitä, valoja ja valkoisia kukkia :). En malta odottaa uutta sisustusprojektiasi, josta kerroit. Kivaa vuodenvaihteen odotusta sinne sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustus ei liity meidän kotiin, mutta lähelle kuitenkin...
   Kivaa uuden vuoden odottelua sinnekin päin!

   Poista