Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







maanantai 1. elokuuta 2016

HAALATTU ON

Kuten jo mainitsin aiemmin, olen sortunut haalaamaan kesäloman aikana antiikkia kotiin aika runsas kätisesti... sanoisinko noin nätisti ; ) Ehkä on hyvä että työt taas palauttavat maanpinnalle ja arkeen, rahaakin on tienattava välillä. Työn aloitus alkoi leppoisasti valmistellen tulevaa ja aamulla kone vie kohti Vantaata ja sieltä matkaamme Porvooseen Haikon kartanoon, odotan innolla tätä työmatkaa! Tällä reissulla ei onneksi ole aikaa mihinkään aarteiden metsästykseen, joten siltä osin mieskin saa huokaista helpotuksesta : )
Mutta koska löytöjä tuppaantui kuitenkin mukaan myös viimeisimmältä matkalta Kokkolasta ja Pietarsaaresta, niin näytänpä loputkin ihanuudet mitä sieltä löytyi.


Opettajan liitutaulu on hiukan isompi, kaunis kapistus on Antik Helenistä. Puukauha, naulakko sekä silitysraudan alunen Anticue C. Rokala, molemmat Kokkolassa.








Saippuateline, ja suloinen "kiekura" myös Antik Helenin valikoimista valittu. Lintuhäkki poloisen sain Heidiltä lahjaksi, kiitos siitä!



Pietarsaaren kirpputorit ovat kyllä sellaisia paikkoja, että tarjolla olisi vaikka sun mitä. Mitään suuria en ostellut, mutta löysin sellaista mitä hainkin. Arvatkaa vaan pitikö mies minua vähintäänkin hulluna, kun tulin ulos parin taulunraadon ja tyhjien pullojen kanssa!! 



Mutta kaikille näille minulla on selkeät suunnitelmat, odottakaas vaan! Tytär ei oikein ilahtunut kun sanoin että ostin taidetta hänen huoneensa seinille...höh...ei ymmärtänyt vitsiä!! ; )





Matkalaukku oli niin edullinen ja kaunis, löytänee paikkansa tämäkin. Aukeaa jännästi päädystä, eipä ole ennen vastaan tullut.


 Tykkään näistä puisista valokuvakehyksistä, kahden euron hintaan otin mielelläni lisää kokoelmiini




Siinäpä sitä olikin, käykäähän tekin joskus näillä suunnilla : ) 

Kotiinpaluumatkalla poikkesimme vielä Kalajoella, täällä tulee myös aina käytyä kun ohi menee...










En kuitenkaan enään mitään ostanut, hyvä minä! Lyhyesti sanottuna miten kuvailisin lomaani...antiikkia antiikkia, kiireetön ja antoisa : ) Kiitos rakas mieheni kun jaksoit pysyä mukana!!!
Sain myös sohvat verhoiltua loppuun, olen oikein tyytyväinen. Palaan niihin myöhemmin, aurinkoista viikkoa!

6 kommenttia:

  1. Ihania ostoksia ja kauniita kuvia :) Kuulostaa hyvältä lomalta! Me lähdetään aina kesällä ulkomaille lomailemaan mutta olen alkanut kallistumaan sen suuntaan, että pitääpä kiertää Suomea ensi kesänä ja kierrellä juurikin siellä Kokkolan suunnalla. Täältä pk-seudulta kun on sen verran matkaa ettei ihan viikonlopuksi viitsi lähteä sinne asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä olen sellainen kotimaan matkailija, minnekään aurinkorantalomalle en oikein osaa himoita. Toki välillä pitää poiketa vähän rajojenkin yli :)

      Poista
  2. Ihania löytöjä!
    Kivoja paikkoja!
    Kyllä olisi kiva joskus käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, niin Kokkolassa kuin Pietarsaaressa on ihanat vanhatkaupungit!

      Poista
  3. Hienoja löytöjä , Pietarsaaren kirppareilla on tullut vierailtua muutaman kerran ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolta suunnalta löytyy todella paljon juuri sen tyylistä antiikkia mistä pidän ja vanhat rakennukset ovat niin upeita!

      Poista