Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







tiistai 23. elokuuta 2016

TOIVOSEN ELÄINPUISTO JA TALONPOJANMUSEO

Yksi niistä monesta viikonlopun kohokohdista oli käynti Toivosen eläinpuistossa. Olemme käyneet täällä muutama vuosi sitten ja postausta löytyy jo sieltä ajoilta, mutta haluan ehdottomasti tehdä sen nyt uudestaan...niin ihana paikka tämä Kälviällä sijaitseva kohde on. Täällä on monenlaista nähtävää upeissa puitteissa kaiken ikäisille, suosittelen ehdottomasti käymään myös täällä jos keski-pohjanmaalla kuljette!
VAROITUS, luvassa valtava kuvapläjäys!!!


Täällä sijaitsi yksi osa museota, erilaisilla teemoilla olevia museotiloja löytyy lukuisia alueelta...






 Tässä huoneessa oli radio poikineen



 ...ja täällä ompelukoneita



Tätä kasvihuonetta olen ihastellut ennenkin!











Päärakennuksessa toimii myös kahvila ja pieni myymälä...






Alueella on lukuisia rakennuksia jotka on sijoiteltu hauskasti metsäiseen maastoon, näiden lomassa kulkee polkuja monenlaisiin mielenkiintoisiin paikkoihin missä pääsee todentotta tutustumaan historiaamme oikein kunnolla.








Tutun näköinen taulu, samanlainen löytyy myös meidän kotoa : )



Monenlaista vempelettä on näytillä, kyllä näissä riittää ihmettelemistä



 Kyllä on varmasti ollut pyykkääminen entisvanhaan paljon työläämpää kuin nykyään...




Toivosen-isäntä itse kertoi että muistaa omasta lapsuudestaan miltä elämä silloin näytti ja onkin halunnut luoda mahdollisimman toden tuntuisen  ympäristön, ei liian siloiteltua ja järjesteltyä. Täällä näyttääkin aivan siltä kuin täällä elettäisiin täyttä päätä tänäpäivänäkin.




















Minusta täällä on osattu niin hauskalla tavalla laittaa asiat esille, kuten tässä tervaan liittyvää välineistöä...aivan kuin ne olisi siihen jäänyt juuri jonkun jäljiltä






 Alueelta löytyy myös turkistarha, joka on onneksi aivan tyhjillään...





















 Kylällä on tietysti myös koulu...






 ...kauppa, posti, pankki, kelloseppä, valokuvaamo, ym.








 Kellojen tikitys oli ihanan rauhoittavaa : )




 Puhelinkoppikin se olla pitää...



 Komea on pyörä, osaisikohan tällä ajaa?


Lapset täällä on otettu todellakin huomioon, alueella voi ajella pienillä traktoreilla, leikkiä leikkipuistossa, käydä tutustumassa paloautoon ja laivaan, pienemmille kulkijoille oli hauskoja vetoautoja













Alueella on myös vanhoja tarktoreita ja autoja, joihin pääsee aivan vapaasti tutustumaan myös lähemmin



Ja tottakai eläinpuistossa on myös eläimiä...










Myös lasten asuntomessut pienine mökkeineen sai minut huokailemaan ihastuksesta!



















 Tämä pikkumökki viehätti minua aivan ehdottomasti eniten sisustukseltaan...











 Nyt sitten ei kun odottelemaan niitä lastenlapsia : )


Käykää te sitä ennen!! : )

2 kommenttia:

  1. No olipas runsas kuvapläjäys! Kiitos vierailusta työpaikallani, olisi ollut kivaa tavata ja jutella!
    Arvonta Lasten Asuntomessuilla on päättynyt ja Kannustalon Onnelin ja Annelin mökki vei voiton. Ihanaa syksyä sinulle ja kiitos mielenkiintoisesta blogistasi!Tätä on aina ilo lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En malttanut jättää pois mitään, mutta voit uskoa että kuvia on itsellä enmmänkin...ihana paikka!!! Olisipa todellakin ollut kiva tavata, mutta mistäpä sitä arvasi :)
      Kaikki mökit oli niin suloisia, mutta en ihmettele yhtään miksi juuri tämä voitti. Kiitos kivasta kommentista, ihanaa syksyä sinullekin!

      Poista