Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







perjantai 1. elokuuta 2014

VIIMEINEN JA VARMASTI PISIN...

...POSTAUS MITÄ IKINÄ OLEN TEHNYT!

Matkakertomus osa 4

Meidän pieneen matkaamme ja kolmeen päivään mahtuu niin monenlaista, että tämä moniosainen postaus alkaa kuulostamaan jo siltä kuin olisimme olleet maailmanympärysmatkalla :D Mutta nyt lupaan että tämä on viimeinen ja sitten palaamme jo kotirintamalle...sielläkin nimittäin on saatu jotain aikaiseksi.

Yhdellä kirpparillakin kävin Kokkolassa ja sieltä tuli ostettua jossain viirauksessa tämä...


...se oli minusta niin kaunis. Näin jossain kuvan kodista missä tällainen oli koristeena kaapin päällä ja niinpä ajattelin tämän meillekin sijoittaa...puuttuu enään sopiva kaappi!

Lauantaina suuntasimme matkamme Pietarsaareen, siellä vieteltiin Jaakonpäiviä ja tapahtumaa oli tiedossa monenlaista. Päivällä oli kadut täyttyneet myyntikojuista ja arvatkaapa vaan olisiko siellä ollut tarjolla vaikka mitä ihanaa!!?



Mutta kun olin päättänyt (muistutus...mies oli mukana pitämässä rouvaa aisoissa) että mitään suurempia ei ostella, niin hankinnat jäivät näihin...


...pari kivan mallista pikkuvuokaa ja suloinen pitsiliina.



Sitä paitsi Kälvijällä oli kahdenpäivän rompepäivät viikonloppuna ja tarkoitus oli vielä sunnuntaina poiketa siellä kotiinpaluumatkalla, joten täytyi jättää hiukan tilaa mahdollisille löydöille sieltä.

Kävimme kävelemässä vanhankaupungin Skatan ihastuttavilla kaduilla, toinen toistaan ihanampia puutaloja löytyy pilvinpimein.









Vastaan meitä tuli tällainen hellyydenkipeä veijari...


...taisi naukua ruotsiksi ;D



Tällainen olisi ollut myytävänä



Millaistahan tässä olisi asua...heti alkoi ajatukset pyörimään päässä...


...ehkä sitten joskus!

Torilla oli monenlaisia esityksiä, musiikkia...


...ja sambaryhmä baterioineen



Ai jai...tuli aivan ikävä omaa samba-aikaa, se on nyt kokonaan taakse jäänyttä elämää. Ihana tanssiryhmämme Fortaleza jäi Kajaaniin, ja näillä kiloilla en taitaisi enään näitä pukuja päälleni edes laittaa. Muistoksi olen jättänyt itselleni jonkun hörsylän laatikkoon talteen.


Pietarsaaressa on aivan ihana puisto



Lammessa ui karppeja





 Olisipa tällaisia puistoja joka kaupungissa!

Ajelimme illalla takaisin Kokkolaan Villa Carleborgiin ja aamulla lähdimme kotimatkalle. No juu tottakai...mielessä tietenkin ne Kälviän rompepäivät ensin!!! Se olikin sitten hauska juttu, olimme ajoissa paikalla...heti kymmenen jälkeen. Mitä ihmettä...seitsemän rompepöytää ja me ainoat asiakkaat. Meinäs pikkaisen hymyilyttää, mutta kierrettiinpä pöydät läpi kuitenkin. Siinä meni noin 10 minuuttia ja pääsimme jatkamaan matkaa kohti Oulua. Arvatkaa kuka oli TODELLA mielissään ;D

Matkalla sattui silmään kyltti tienposkessa missä luki Antiikkia...ja sehän on meikäläiselle kuin taikasana...sinne siis!!


Olimme Kalajoella Rahjassa, jossa on tällainen ihana antiikkimyymälä. Tämä paikka oli valittu vuonna 2008 Suomen parhaaksi kesäkirpputoripaikaksi.
















Arvaatpa mitä??? En ostanut täältäkään mitään!!!

Ja niin matka jatkuu, käväisimme vielä pikamutkan Raahessa. En ole käynyt siellä koskaan katsomassa sen alueen vanhaakaupunkia, joten nyt kun se matkalle osui niin käytiinpä vilkaisemassa.


Ajelimme vain autolla katuja ja räpsin kuvia samalla






Tällainen surullinen näky tuli myös vastaan...


Nyt alamme olla jo aika lähellä kotia, mutta palaan vielä hiukan alkuun meno matkalle. Unohdin laittaa nämä kuvat jotka on jo ennen Kokkolaan saapumista otettu. Kälviällä on ihastuttava Toivosen eläinpuisto ja talonpojanmuseo. Tällä kertaa emme käyneet sisällä, vain pihapiirissä ja pikavisiitti sisustusputiikkiin.



Tällaisen minä vielä joskus haluan!




Ihstuttava putiikki kahvion yläkerrassa...





Enpähän muuten ostanut TÄÄLTÄKÄÄN mitään ja hyvä niin, sillä kotona tuli kaiveltua avaamattomia pahvilaatikoita useampia etsiessä tiettyä tavaraa ja huomasin omistavani niin paljon kaikkea kivaa mitä en edes muistanut omistavani.

Tämä paikka on aivan ihana, suosittelen käymään...etenkin lapsiperheet. Täällä on nähtävillä eläimiä ja kaikkea mahdollista talonpoikaista...rakennuksia ja tavaraa. Todella hauskasti rakennettu paikka, menkää ihmeessä vierailemaan joskus! Kävimme itse täällä kolme vuotta sitten, nyt emme malttaneet jäädä pitemmäksi aikaa.




Näihin tunnelmiin lopetan todella pitkän matkakertomukseni, seuraavaksi palaamme taas kotiasioihin!

Heissan!

Ps. muutama kuva vielä Neristanista...unohtui!



Täällä yövyimme joku vuosi sitten, löydätte kuvia täältä









Juu juu...lopetetaan lopetetaan...

4 kommenttia:

  1. Voi hyvä isä meidän ,kun on kiva lukea tätä sinun bloggia .haluaisin olla siellä suomen puolella ,miten mahdottavan paljon tykkään kaikesta mitä kirjoitat ja koet ja näytat kuvin .Terv Tarja Ruotsi

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tarja, olipa ihana kommentti!!

    VastaaPoista
  3. Voi miten kivan kesäisiä kuvia! Nuo vanhat puutalot on kyllä niiiiiin viehättäviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä kyllä ovat, tuntuu aivan kuin palaisi ajassa taaksepäin ja muu maailma on jossain aivan muualla.

      Poista